Duurzaamheid – Bamboe producten en meer

Het gaat niet al te best met het milieu. Veel onderzoeken wijzen er op dat er van alle kanten problemen ontstaan op aarde. In dit artikel gaan we uitleggen wat duurzaamheid inhoud en welke duurzame producten u kunt aanschaffen.

Klimaatcrisis

U zult ongetwijfeld steeds vaker op het nieuws horen dat er grote problemen ontstaan vanwege het klimaatcrisis. In het dagelijks leven zult u hier al wat van gemerkt hebben. De zomermaanden zijn de laatste jaren steeds benauwder, waardoor uitdroging ontstaat in de landbouw. Daarentegen kunnen we extreme neerslag verwachten op bepaalde momenten van het jaar. Zoals meest recent de neerslag in Limburg. Maar u kunt ook denken het buitenland waar bosbranden plaatsvinden, overstromingen en smeltende ijskappen in Groenland. Meerdere overheden hebben plannen gemaakt om hier tegenop te treden. Er worden hier en daar al maatregel genomen om te herstellen wat nog mogelijk is en om meer problemen te voorkomen.

Het effect van duurzame producten

De grote problemen op aarde moeten op overheidsniveau worden bestreden. Wij mensen kunnen ook een bijdrage leveren door duurzamer te leven. Het aanschaffen van duurzame producten is hier een goed voorbeeld van. Duurzame (en ecologische) producten zijn beter voor het milieu dan niet duurzame producten. Door die producten meer te gebruiken verlagen we de snelheid waarmee de aarde opwarmt. We weten bijvoorbeeld allemaal dat plastic slecht is voor het milieu. We zien het te vaak terug op straat en in de zee. Een goede ontwikkeling is dat er steeds meer bedrijven afzien van het gebruik van plastic producten. Plastic bekertjes worden vervangen door glazen bekers. Ook mogen plastic tasjes niet meer gratis worden weggegeven bij supermarkten. Het nadeel van duurzame producten is dat het duurder dan niet duurzame producten. Het prijsverschil komt vanwege de hoge productiekosten bij niet duurzame producten. Een voordeel van een duurzaam product is dat het langer meegaat. Als desbetreffende product twee keer langer meegaat, heeft het een langere levensduur.

Welke duurzame producten kunt u aanschaffen?

Bent u van plan om duurzame producten aan te schaffen? Dat juichen wij toe! Voorbeelden van producten die u kunt aanschaffen zijn: kleding, bekers/mokken, coconut bowls en een Bamboe tandenborstel. Bamboe is een erg milieuvriendelijk grondstof omdat het erg snel weer aangroeit. Ook gebruikt het weinig water. Voldoende redenen dus om bamboe te gebruiken!